Foto: McLaren

"McLaren" F-1 komandas vadība izteikusi aizdomas, ka "Red Bull" vienība Singapūras "Grand Prix" laikā šifrētā veidā saviem pilotiem ir nodevusi norādes par bolīdu pilotēšanu, kas atbilstoši jaunajiem FIA noteikumiem, ir aizliegts.

"Mūs tas nekādi neiespaidoja, taču arī mums ir uzmanīgāk jāseko līdzi tam, ko rācijās saka citas komandas, lai viņi nepieļautu tādus paziņojumus, kādus divreiz izmantoja "Red Bull" sarunās ar Rikjardo," intervijā izdevumam "Autosport" izteicies "McLaren" komandas vadītājs Ēriks Buijē. "Es uzskatu, ka tas bija šifrēts ziņojums un FIA ir jāizmeklē šis incidents. Šis vēstījums pats par sevi izklausījās dīvains. Vienreiz tādu pateikt, tas nav nekas traks, bet divas vai trīs reizes - tas jau ir dīvaini."

Buijē uzskata, ka "Red Bull" šifrētā veidā centās austrāliešu pilotam pavēstīt par nepieciešamību izvairīties no uzbraukšanas uz trases apmalēm, iebraucot boksu celiņā, lai nerastos problēmas ar ERS akumulatoru sistēmu.

FIA pieprasīja no "Red Bull" komandas paskaidrojumus par šiem ziņojumiem un atzina tos par ticamiem, lai nepiespriestu nekādu sodu.

"FIA apstiprināja, ka ir apmierināti ar komandas izskaidrojumu. Ziņojumi bija saistīti ar mašīnas izturību un nebija kodēta informācija," savā "Twitter" kontā pirmdien paziņojusi "Red Bull" komanda.

Kā zināms, sākot ar Singapūras "Grand Prix" posmu FIA ir ieviesusi pirmos ierobežojumus rāciju sarunu saturā sacensību laikā, bet no nākamā gada šie aizliegumu stāsies spēkā pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!