Malaizijas "Grand Prix" pirmajos brīvajos treniņos ātrāko apļa laiku Sepangas trasē uzrādīja Niko Rosbergs ("Mercedes"), kamēr viņa komandas biedra Lūisa Hamiltona bolīdam radās tehniskas problēmas, savukārt otrajā sesijā tieši Hamiltons uzrādīja labāko rezultātu.

Hamltons pirmajā sesijā spēja veikt tikai četrus apļus un ziņoja par jaudas zudumu. Tā kā viņa formula brauca ar sacīkšu dzinēju, komnda lika pilotam apstāties un nemēģināt tikt līdz boksiem. Attransportējot bolīdu uz boksiem, tika konstatēts dzinēja defekts.

"Mercedes" inženieri spēja novērst problēmas un Hamiltons varēja piedalīties otrajā brīvo treniņu sesijā, kurā trasē izbrauca tikai pēc 38 minūtēm, taču uzrārīja labāko apļa laiku. 

Sīvāko konkurenci brīvajos treniņos "Mercedes" braucējiem izrādīja abo "Ferrari" braucēji Kimi Raikonens. Turpināja pārsteigt šīssezonas debitants Karloss Sainss juniors ("Toro Rosso"), kurš bija piektais ātrākais pirmajā sesijā, bet otrajā ar vidējā sastāva riepām vairs tik ātrs nebija, vien 14. rezultāts.

Joprojām ne pārāk ātri ir "McLaren" bolīdi - Fernando Alonso, kuram šis ir sezonas pirmais "Grand Prix" posms, pirmajā sesjā uzrādīja 14., bet Džensons Batons - 17.laiku. Arī nākamajā sesijā abi cīnījās ar jaudas trūkumu un sliktu vadāmību. 

FIA noteikumus izpildīja arī "Manor/Marussia" komanda, kuras piloti Vils Stīvenss un Roberto Meri, aplausu un ovāciju pavadīti, izbrauca Sepangas trasē. Stīvenss iekļāvās 107% robežās, salīdzinot ar Rosberga apļa laiku, bet Meri līdz tam nedaudz pietrūka. Viņš lielāko daļu sesijas pavadīja boksos tehnisku problēmu dēļ. Otrajā sesijā trasē izbrauca arī Meri.

Pirmās brīvo treniņu sesijas rezultāti:

Otrās brīvo treniņu sesijas rezultāti:

Avots: formula1.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!