Foto: AP/Scanpix

"Red Bull" F-1 komandas padomnieks Helmuts Marko uzskata, ka soma Kimi Raikonena pievienošanās "Ferrari" var sašķelt šo komandu, raksta ārzemju prese.

""Ferrari" nopietni riskē, uzaicinot pie sevis Raikonenu," Marko izteicies intervijā izdevumam "Motorsport". "Ir divas iespējas - vai nu "Ferrari" kļūs par ļoti spēcīgu konkurentu un vienu no galvenajiem pretendentiem uz Konstruktoru kausu, vai arī komanda sašķelsies divās nometnēs. Laiks rādīs, kā būs.|

Savukārt tajā, kāpēc "Red Bull" izvēlējās Danielu Rikjardo nevis Raikonenu, Marko uzsvēra "vecuma jautājumu".

"Mēs nolēmām, ka labāk izvēlēties no ilglaicīgas perspektīvas pozīcijām," Marko citē "O Estado de S.Paulo". "Cik gadu ir Kimi? 34? Danielam ir 24 gadi un līgums ar viņu noslēgts uz trim sezonām. Tādējādi Daniels bija labāka izvēle no komandas perspektīvu viedokļa."

"Vadīt divus tādus pilotus jā Sebastkanu [Fetelu] un Kimi vienā komandā nebūtu viegli," norāda Marko. "Viņi abi mērķētu uz to, lai būtu labākie. Rikjardo zina, ko mēs no viņa sagaidām, un es ceru, ka pēc trim četrām sacīkstēm viņš sāks sagādās Fetelam presingu. Viņam nav jāuzvar Sebastjans, bet jānodrošina punkti komandai."

Kā zināms, tiek runāts, ka Raikonens ir noslēdzis līgumu ar "Ferrari" pēc sistēmas 2+1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!