Foto: Red Bull

F-1 čempionvienība "Red Bull" piedzīvo arvien nopietnākas tehniskas problēmas, cenšoties attīstīt savu 2014.gada sezonas formulu, vēsta ārzemju mediji.

Autoritatīvais itāļu izdevums "Autosprint" ziņo, ka "Red Bull" vērsušies pēc palīdzības savā meitas komandā "Toro Rosso" darbā ar bremžu sistēmu, kas ir daļa no jaunās ERS sistēmas.

"Tas, ka "Red Bull" vēlas izmantot kādas citas komandas sistēmu, daudz ko pasaka par čempionu problēmām," norāda izdevums.

Problēma, ko pati "Red Bull" komanda atzīst, saistīta ar turbīnas darbību. "Tu nospied gāzes pedāli, bet jauda parādās pēkšņi, riepas izslīd un tu zaudē ātrumu," stāsta komandas īpašnieks Helmūts Marko. "Mēs kopā ar "Renault" strādājam uz dzinēju stenda dienu un nakti, lai līdz Melburnas posmam kaut ko saglābtu."

Arī četrkārtējais F-1 čempions Sebastjans Fetels ir noskaņots piesardzīgi attiecībā uz jaunās sezonas pirmo posmu. "Ja puse no pilotiem nefinišēs, man ir cerība tikt pie kāda punkta," viņš atzina. "Pagaidām mums ir lielākas problēmas, ko risināt, nekā tikai ātrums."

Kā zināms, šosezon stājas spēkā virkne būtisku tehnisku izmaiņu, un "Red Bull" komanda jau pirmssezonas testos Heresā un Bahreinā parādīja, ka nav īsti gatava ar jauno formulu cīnīties par kārtējo titulu, vismaz sezonas sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!