Foto: Reuters/Scanpix
Noturot aiz muguras komandas biedru Luisu Hamiltonu, par Monako "Grand Prix" izcīņas uzvarētāju svētdien kļuva vācu pilots Niko Rosbergs. "Mercedes" komanda guva piekto dubultuzvaru pēc kārtas, bet uz pjedestāla kāpa arī Daniels Rikjardo no "Red Bull" komandas, kamēr F1 čempions Sebastjans Fetels izstājās tehnisku problēmu dēļ, raksta portāls "www.autoeuro.lv".

Trasē šajās sacensībās, kas bija F-1 čempionāta sestais posms, divas reizes devās drošības mašīna. Jau pirmajā aplī avarēja Serhio Peress, kuru aizķēra Džensons Batons, savukārt 25. aplī izejā no līkuma saslīdēja un avarēja Adrians Zutils. Vācietis pirms tam bija viens no agresīvākajiem pilotiem trasē un veica vairākas apdzīšanas.

Abiem "Mercedes" pilotiem tas viss netraucēja dominēt Monako trasē. Abi bija atrāvušies no sekotājiem līdz otrajam drošības mašīnas periodam un to pašu spēja paveikt arī pēc tam, nedodot citiem nekādas iespējas cerēt uz uzvaru. Hamiltons tikai retu brīdi no komandas biedra atpalika vairāk par 1 sekundi, lielākoties sekojot viņam cieši aizmugurē. Tomēr sacensību pirmajā daļā nekādi nopietni mēģinājumi apdzīt nenotika.

Sebastjanam Fetelam padevās labs sacensību sākums, jo startā izdevās apdzīt komandas biedru Rikjardo un pacelties uz trešo pozīciju. Tomēr jau ceturtajā aplī, uzreiz pēc drošības mašīnas dosānās boksos, viņa "Red Bull" formula pēkšņi kļuva lēna, pilots pa radio ziņoja, ka zudusi jauda un devās pie mehāniķiem. Lai gan uz brīdi viņš atgriezās trasē, radās problēmas ar ātrumkārbu un nācās izstāties.

Arī Kimi Raikonenam bija labs sacensību sākums un cerības uz pjedestālu. "Ferrari" pilots startā pa ārmalu drosmīgi apdzina savu komandas biedru Fernando Alonso, kā arī slikti startējušo Rikjardo, tobrīd paceļoties uz ceturto pozīciju. Pēc Fetela neveiksmes soms jau bija trešais, taču neveiksme tika piedzīvota otrā drošības mašīnas perioda laikā. Raikonens bija pabijis boksos, taču pārdūra riepu sadursmē ar vienu no "Marussia" braucējiem, bija spiests tās mainīt vēlreiz, rezultātā atkrītot uz otro desmitnieku.

Pa to laiku vadībā turpināja atrasties Rosbergs. Hamiltons viņam brīžiem sekoja ļoti cieši, bet brīžiem atpalika pāris sekundes, taču aizvien nemēģināja uzsākt reālu cīņu. Uzvarētājs kļuva zināms nedaudz vairāk nekā desmit apļus pirms finiša, kad Rosbergs sāka strauji atrauties. Izrādījās, Hamiltonam kaut kas ir iebiris acī, kas apgrūtina redzamību. Britu sportists sāka atpalika un finišēja otrais, kamēr trešo vietu ieguva Rikjardo, kurš bija cieši pietuvojies Hamiltonam. "Red Bull" pilotam tas ir otrais pjedestāls pēc kārtas.

Žils Bjanki izcīnīja astoto vietu, nodrošinot pirmos punktus "Marussia" komandai tās pastāvēšanas vēsturē.

Ar šo uzvaru Rosbergs spējis atgriezties F-1 kopvērtējuma vadībā. Tā viņam ir otrā uzvara šajā sezonā, otrā Monako trasē un piektā visā karjerā. Cīņu abi piloti turpinās 8. jūnijā Kanādā.


Monako GP rezultāti:

1. Nico Rosberg (Mercedes), 78 apļi
2. Lewis Hamilton (Mercedes), +9.2
3. Daniel Ricciardo (Red Bull), +9.6
4. Fernando Alonso (Ferrari), +32.4
5. Nico Hülkenberg (Force India), +1 aplis
6. Jenson Button (McLaren), +1 aplis
7. Felipe Massa (Williams), +1 aplis
8. Romain Grosjean (Lotus), +1 aplis
9. Jules Bianchi (Marussia), +1 aplis
10. Kevin Magnussen (McLaren), +1 aplis
11. Marcus Ericsson (Caterham), +1 aplis
12. Kimi Räikkönen (Ferrari), +1 aplis
13. Kamui Kobayashi (Caterham), +2 apļi
14. Max Chilton (Marussia), +2 apļi

Izstājās:

Esteban Gutiérrez (Sauber), 60 apļi
Valtteri Bottas (Williams), 56 apļi
Jean-Éric Vergne (Toro Rosso), 51 apļi
Adrian Sutil (Sauber), 24 apļi
Daniil Kvyat (Toro Rosso), 11 apļi
Sebastian Vettel (Red Bull), 6 apļi
Sergio Pérez (Force India), 0 apļi
Pastor Maldonado (Lotus), 0 apļi

F1 čempionāta kopvērtējums pēc 6. posma:

1. Nico Rosberg, 122
2. Lewis Hamilton, 118
3. Fernando Alonso, 61
4. Daniel Ricciardo, 54
5. Nico Hülkenberg, 47
6. Sebastian Vettel, 45
7. Valtteri Bottas, 34
8. Jenson Button, 31
9. Kevin Magnussen, 21
10. Sergio Pérez, 20
11. Felipe Massa, 18
12. Kimi Räikkönen, 17
13. Romain Grosjean, 8
14. Jean-Éric Vergne, 4
15. Daniil Kvyat, 4
16. Jules Bianchi, 2

1. Mercedes, 240
2. Red Bull/Renault, 99
3. Ferrari, 78
4. Force India/Mercedes, 67
5. McLaren/Mercedes, 52
6. Williams/Mercedes, 52
7. Lotus/Renault, 8
8. Toro Rosso/Renault, 8
9. Marussia/Ferrari, 2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!