Foto: Reuters/Scanpix

Ar pārliecinošu Niko Rosberga uzvaru ir noslēgusies Vācijas GP izcīņa, kamēr Luiss Hamilton no 20.vietas startā spēja finišēt uz goda pjedestāla. Otro vietu izcīnīja Williams pilots Valteri Botass, kuram tas ir jau trešais pjedestāls šajā sezonā.

Jau pirmajā līkumā vietu trasē nesadalīja abi otrās starta rindas ieguvēji Kevins Magnusens un Felipe Masa, kura "Williams" apmeta kūleni pēc sadursmes ar "McLaren" formulas priekšējo riteni.

Hamiltona starts no 20.pozīcijas ļāva skatītājiem izbaudīt vairākas aizraujošas divcīņas. Ja lēnākos pilotus Hamiltons apdzina visai viegli, tad īstā cīņa sākās ar Danielu Rikjardo, Kimi Raikonenu Serhio Peresu. 12.aplī šaurākajā un lēnākajā trases līkumā Hamiltons pamanījās pa iekšmalu apdzīt gan Raikonenu, gan Rikjardo. Tostarp Sebastiana Fetela divcīņa ar Fernando Alonso no Silverstonas sacīkstes turpinājās arī Hokenheimā – pēc pirmā boksu apmeklējuma abi trasē satikās atkal un savā cīniņā iesaistīja arī otru Ferrari pilotu Kimi Raikonenu, kurš cīņas karstumā aplauza priekšo antispārnu. Nākamā Hamiltona cīņa bija ar bijušo komandas biedru Džensonu Batonu jau pēc boksu apmeklējuma, kad abi piedzīvoja sadursmi lēnajā līkumā, kā rezultātā Hamiltona priekšējais antispārns zaudēja daļu papildsekciju kreisajā pusē, tomēr tas netraucēja "Mercedes" pilotam turpināt sacīksti gandrīz nemainīgā tempā.

Pēc Adriana Zutila saslīdēšanas un noslāpšanas starta finiša taisnē, Hamiltonam parādījās cerība noķert pat sacīkstes līderi Niko Rosbergu, ja trasē tiktu laista drošības mašīna. Tāpēc Hamiltons nekavējoties devās boksos pēdējo reizi pēc supermīkstajām riepām, tomēr tiesneši nolēma "Sauber" formulu aizvākt pašu spēkiem un tādejādi sarežģīja Hamiltona situāciju cīņā pat par otro vietu. Lai arī brits pietuvojās Valteri Botasam, viņam tā arī nebija reāla iespēja tikt garām somu pilotam un brits finišēja trešais. Pēdējos apļos ļoti aizraujoša cīņa izvērtās arī starp Alonso un Rikjardo – abi vairākkārt mainījās pozīcijās cīņā par piekto vietu, kuru galarezultātā izcīnīja Alonso.

Tostarp Niko Rosbergs aizvadīja ļoti vientuļu sacīksti un izcīnīja uzvaru pēc izstāšanās iepriekšējā posmā Silverstonā. Tādejādi Rosbergs vēl par 10 punktiem ir palielinājis savu pārsvaru kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!