"Mercedes" F-1 komandas vadītājs Ross Brauns ceturtdien oficiāli paziņojis par aiziešanu no šā posteņa, vēsta ārvalstu mediji.

Pēc Brauna aiziešanas komandu vadīs tās pašreizējie izpilddirektori Toto Volfs un Padijs Lavs, kā arī bez izpildvaras esošais prezidents un bijušais F-1 pasaules čempions Nikijs Lauda.

Pats Lauda iepriekš izteicās, ka dara visu iespējamo, lai Brauns pēc sezonas paliktu savā amatā, savukārt Brauns savā paziņojumā uzsvēris, ka jauno regulu ieviešana nākamā gada čempionātā ir ideāls brīdis, lai amatu atstātu.

Savus pienākumus Brauns turpinās pildīt līdz 31.decembrim.

"Nākamais gads F-1 iezīmēs jaunas ēras sākumu. Tāpēc jūtām, ka šis ir pareizais brīdis, lai līdztekus sāktu jaunu ēru arī komandas vadībā," izteicies Brauns.

Lavs iepriekš bija "McLaren" komandas tehniskais direktors, bet "Mercedes" viņš esot ticis piesaistīts ar mērķi laika gaitā aizstāt Braunu.

Brauns savulaik strādājis "Benetton"(1994. un 1995.gadā) un "Ferrari" (no 2000. līdz 2004.gadam) komandās, kurās tieši šajā laikā leģendārais vācu pilots Mihaelam Šūmaheram septiņas reizes uzvarēja F-1 čempionātā.

"Ferrari" vienību Brauns pameta 2006.gada izskaņā, bet F-1 atgriezās pēc gada, lai strādātu "Honda" komandā, kuru pats 2009.gadā iegādājās un pārdēvēja par "Brawn GP", sagādājot britam Džensonam Batonam pirmo un līdz šim vienīgo pasaules čempiona titulu. "Brawn GP" pēcāk pārņēma "Mercedes".

Iepriekš tika apgalvots, ka Brauns prom aiziešanas gadījumā sadarbosies ar "Honda", kas 2015.gadā piegādās dzinējus "McLaren" komandai. Tāpat netiek izslēgts, ka viņš varētu pieņemt kādu amatu Starptautiskajā Automobiļu federācijā (FIA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!