Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas "Sauber" vadība noraidījusi "Lotus" vienības piedāvājumu atlikušajos divos sezonas posmos ļaut tās sastāvam pievienoties vācietim Niko Hulkenbergam.

Kā zināms, muguras problēmas dēļ šosezon vairs nestartēs "Lotus" somu pilots Kimi Raikonens, tāpēc komanda viņam meklē aizvietotāju. Kaut sākotnēji tika runāts, ka par tādu kļūs itāļu braucējs Davide Vaselki, kurš ir "Lotus" rezerves pilots, vienība izskata arī citus variantus.

"Lotus" komanda jau ilgāku laiku lenc Hulkenbergu un cerēja, ka pilots pēdējos posmus varētu startēt viņu vienībā. Tomēr citās domās ir "Sauber" komanda.

"Mēs saņēmām piedāvājumu, kuru šobrīd analizējam. Tuvākajās divās dienās tiks pieņemts lēmums, tas gan nenozīmē, ka Hulkenbergs dosies projām,'' ziņu aģentūrai SID nenoteikti atzina Hulkenberga menedžeris Verners Heincs.

Savukārt vācu laikrakstam "Bild" Heincs bijis konkrētāks, paziņojot, ka Hulkenbergs noteikti paliks "Sauber" rindās līdz sezonas beigām.

''Mums bija piedāvājums no "Lotus", un komanda izlēma, ka atlikušās divas sacīkstes viņš noteikti aizvadīs "Sauber" rindās," izteicās Heincs.

Kā zināms, Raikonens nākamgad vairs nebrauks "Lotus" komandā un atgriezīsies "Ferrari" sastāvā, kuras sastāvā 2007.gadā pirmo un līdz šim vienīgo reizi tika kronēts par pasaules čempionu. Līdz ar to šobrīd tiek meklēts viņa aizstājējs, un kā reālākais kandidāts tiek uzskatīts tieši Hulkenbergs. Otrs "Lotus" pilots arī nākamsezon būs francūzis Romēns Grožāns.

Iepriekš Raikonens izteicies, ka "Lotus" komandas finansiālo problēmu dēļ šosezon algā nav saņēmis nevienu eiro.

Muguras traumu soms guva vēl 2001.gadā, bet tagad viņš izlēmis veikt operāciju, pēc kuras atveseļošanās gaidāma aptuveni mēnesi.

Nākamais F-1 posms paredzēts svētdien, kad braucēji sacentīsies ASV, bet sezonas pēdējās sacensības tiks aizvadītas 24.novembrī Brazīlijā.

Jau vēstīts, ka savu ceturto pasaules čempiona titulu jau priekšlaicīgi nodrošinājis "Red Bull" komandu pārstāvošais Sebastjans Fetels, bet Raikonens šobrīd pasaules čempionāta kopvērtējumā atrodas augstajā trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!