Foto: AP/Scanpix

Septiņkārtējā F-1 čempiona vācieša Mihaela Šūmahera sieva pārdevusi ģimenes atpūtas namu Norvēģijā par gandrīz trīs miljoniem ASV dolāru (2,5 miljoni eiro), ziņo portāls "Abcnyheter".

645 kvadrātmetrus plašais miteklis atrodas Trīsilē, divarpus stundu braucienā no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo. Atpūtas namu iegādājusies kāda ārzemnieku ģimene, atklāja nekustamā īpašuma aģents.

Tiek uzskatīts, ka šādā veidā Šūmaheru ģimene meklē līdzekļus autobraucēja dārgajam rehabilitācijas procesam pēc smagās galvas traumas. Vēl pārdošanā atradās privātā lidmašīna "Falcon 2000EX", kā arī "Ferrari F-2000" formula, ar kuru vācietis 2000.gadā izcīnīja savu trešo čempiona titulu.

Kā zināms, 45 gadus vecais Šūmahers 2013.gada decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Kopš tā laika viņš Grenobles slimnīcā atradās mākslīgi radītā komā, bet pērnā gada jūnija vidū vācietis no komas tika atmodināts un pārvests uz klīniku Šveices pilsētā Lozannā. Savukārt šobrīd Šūmahers ārstēšanos turpina mājās.

Nams Norvēģijā bijusi vienīgā vieta, kur Šūmahers spējis aizbēgt no pasaules uzmanības, lai gan pēdējos gados viņa ģimene īpašumu Norvēģijas kalnos apmeklējusi maz, lielākoties mājā uzturoties ģimenes draugam.

Brīvajā laikā Šūmahers esot trenējies kopā ar vietējo futbola komandu, turklāt līdzfinansējis arī vietējās sporta halles būvniecību. Lielākoties atpūtas namu vācieša ģimene izmantojusi ziemās, kad bērni vēl nebija paaugušies un sākuši iet skolā.

Māja kalnos tika uzbūvēta deviņdesmito gadu vidū ar garāžu sešām, septiņām automašīnām, kā arī treniņu telpu pagrabā un SPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!