Foto: Reuters/Scanpix

Septiņkārtējā F-1 čempiona Mihaela Šūmahera fani piektdien, auto braucēja 45.dzimšanas dienā, aizlūgs par viņa veselību, atsaucoties uz "Ferrari" paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Ferrari" Francijas un Itālijas klubi piektdienas rītā pulcēsies pie slimnīcas Grenoblē, kur atrodas Šūmahers, lai aizlūgtu par viņa veselību. Autosportists, atpūšoties ar ģimeni kalnos, slēpojot krita un guva smagu galvas traumu. Slimnīcā viņš tika nogādāts komā, bet pēc operācijas ārsti izraisīja viņam mākslīgo komu.

Šūmahera ģimene ir pateikusies faniem par atbalstu un braucēju raksturojuši kā cīnītāju, sakot, ka nav padevušies un cer uz viņa atveseļošanos. Taču kāds no tuviniekiem medijiem atklājis, ka Šūmahers var atlikušo dzīvi pavadīt komā.

"Ferrari" parūpējušies, lai fani piektdien no Itālijas un dažādām Francijas vietām varētu atkļūt līdz Grenoblei. Fani aicināti ģērbties sarkanā, kas ir "Ferrari" un Šūmahera formas krāsa. Sanākušos aicinās arī pacelt karogus. "Ferrari" pārstāvji gan uzsvēruši, ka pasākuma mērķis nav uzņēmuma zīmola popularizēšana.

Šūmahers pasaules čempiona titulus izcīnīja 1994., 1995., 2000., 2001., 2002., 2003. un 2004.gadā. Sākotnēji no F-1 viņā aizgāja 2006.gadā, bet tad atgriezās, lai startētu "Mercedes" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!