Foto: Vida Press

Pazīstamais F-1 trašu konstruktors Hermanis Tilke noraidījis pārmetumus, ka intrigas trūkuma iemesls Krievijas "Grand Prix" posmā ir bijusi "garlaicīgā" un paredzamā Soču trase, ziņo ārzemju mediji.

Krievijas "Grand Prix" Lūiss Hamiltons izcīnīja pirmo vietu, startējis no "pole position", bet viņa komandas biedrs Niko Rosbergs finišēja otrais, nodrošinot "Mercedes" F-1 komandai uzvaru Konstruktoru kausā.

"Es domāju, ka ar trasi viss ir kārtībā," portāls "racer.com" citē Tilki. "Pāris pirmo apļu laikā bija vairāki apdzīšanas manevri, vēlāk piloti izretojās. Saprotams, ja ātrākais pilots ir pirms lēnākajiem, tad daudz nekas trasē nevar notikt. Uzskatu, ka arī "Pirelli" bija nedaudz pārāk konservatīvi, jo viņi nezināja, kā riepas "uzvedīsies" jaunajā trasē. Cerams, nākamgad viņi izvēlēsies citu stratēģiju."

Oficiālie riepu piegādātāji "Pirelli" uz šo posmu komandām piegādāja vidējā un mīkstākā sastāva riepas, kas Soču trasē izrādījās ļoti izturīgas un komandas varēja atļauties veikt tikai vienu obligāto pitstopu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!