"Marussia" F-1 komandas pilots Žils Bjanki ir izvests no mākslīgās komas un turpmāko ārstēšanos veiks Francijā, kurp jau ir nogādāts, paziņojusi pilota ģimene.

Kā zināms, oktobrī, Japānas "Grand Prix" laikā Bjanki piedzīvoja smagu avāriju, kurā guva smadzeņu traumu, un kopš tā laika atradās Jokaiči slimnīcā, kur viņam tika izdarītas divas galvas operācijas. Otrdien, 18.novembrī, franču pilots tika pārvests uz Franciju un ievietots klīnikā Nicā.

Tuvinieki atklājuši, ka 25 gadus vecais sportists joprojām ir bezsamaņā un viņa stāvoklis ir "kritisks", taču nu viņš elpo patstāvīgi.

"Žils vairs neatrodas mākslīgajā komā, kurā viņi ievietoja īsi pēc avārijas, taču viņš joprojām ir bezsamaņā," oficiālā F-1 mājas lapa citē ģimenes paziņojumu. "Viņš elpo patstāvīgi un dzīvības pazīmes ir stabilas, lai gan stāvoklis joprojām tiek raksturots kā "kritisks". Tagad viņa ārstēšana ieiet jaunā fāzē, kuras mērķis ir uzlabot smadzeņu darbību."

"Žila neiroloģiskais stāvoklis joprojām ir stabils," atklāj ģimene. "Lai gan situācija joprojām ir nopietna, un tāda var arī palikt, tika nolemts, ka Žils ir pietiekami stabilā kondīcijā, lai varētu tikt pārvests uz dzimto Franciju. Mēs ar atvieglojumu varam paziņot, ka otrdien Žils tika pārvests uz Nicu, kur tagad atrodas Nicas Universitātes slimnīcā profesora Rakūla un Išajī uzraudzībā."

Bjanki ģimene izteica gandarījumu, ka dēla ārstēšana turpināsies Francijā, un veltīja vislabākos vārdus mediķiem, kas ar Žilu strādāja Japānā.

"Priecājamies, ka Žila tālākā ārstēšanās var notikt tik tuvu mājām, kur viņam apkārt būs tuvi un mīļi cilvēki un draugi," teikts paziņojumā. "Mēs gribam izteikt vislielāko pateicību par izcilo medicīnisko palīdzību, ko pēc avārijas saņēmām Mijē prefektūras galvenajā medicīnas centrā. Mēs šiem cilvēkiem esam parādā vislielāko atzinību par to, ko viņi šajā laikā izdarīja Žila un mūsu ģimenes labā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!