Foto: Publicitātes foto
No 7. līdz 14. jūlijam izsludināta pieteikšanās Drošas Braukšanas Skolas (DBS), "Statoil Fuel Retail Latvia" un "Delfi" rīkotajam ceturtajam ikgadējam Latvijas "miles®" ekorallijam. Šogad ekonomiskas braukšanas iemaņas sacensību dalībnieki varēs pierādīt 26. jūlijā, vairāk nekā 250 kilometru garā maršrutā Ķekava - Mežotne – Augstkalne - Rīga sacenšoties par vismazāko degvielas patēriņu distancē. Pirmo reizi rallijā startēt aicināti arī jaunie autovadītāji un uzņēmumu komandas.

"Esam priecīgi, ka jau ceturto gadu varam organizēt ekoralliju ar mērķi veikt 250 km garo maršrutu ar mazāko degvielas patēriņu. Šogad pirmo reizi piedāvājam piedalīties jaunajiem autovadītājiem ar auto vadīšanas stāžu mazāku par gadu un uzņēmumiem, tādejādi veicinot arī nule kā braukšanas tiesības ieguvušajos autovadītājos un uzņēmuma pārstāvjos pārliecību, ka ekonomiski braukt nav nemaz tik garlaicīgi un lēni," stāsta DBS apmācību direktors Artūrs Priednieks.

Ekorallijā, līdzīgi kā jebkurās citās auto rallija sacensībās, dalībniekiem jāveic noteikta maršruta distance ar papildus uzdevumu – patērējot iespējami mazāku daudzumu degvielas. Pirms distances automašīnu bākas tiek uzpildītas ar degvielu, tad aizzīmogotas un distances noslēgumā vēlreiz uzpildītas, lai izmērītu, kāds ir bijis degvielas patēriņš. Lai ekorallija rezultāti būtu salīdzināmi, dalībnieki tiek dalīti sešās grupās, atbilstoši to transportlīdzekļu masai, dzinēja tipam un litrāžai.

Pieteikties "miles®" ekorallijam iespējams no 7. līdz 14. jūlijam, portālā "Delfi" aizpildot elektronisko pieteikšanās formu. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc ekipāžas tiks izvēlētas izlozes kārtībā, un dalībnieku saraksts tiks paziņots 22. jūlijā.

Par "miles®" ekorallija uzvarētājiem katrā automašīnu klasē tiks nominētas tās ekipāžas, kas ekorallija maršrutu būs veikušas visekonomiskāk –, patērējot vismazāko degvielas apjomu.

Sacensību absolūtais uzvarētājs, kas maršrutu būs nobraucis ar viszemāko degvielas patēriņu, kā galveno balvu saņems apmācību kursu no DBS. Savukārt galvenā balva uzņēmumiem būs seminārs par satiksmes psiholoģiju, kas palīdzēs ikdienas autoparka vadībā.

Sacensību laikā patērēto degvielu "Tautas klases" un "Jauno autovadītāju" grupās dalībniekiem nodrošina "Statoil Fuel & Retail Latvia", savukārt uzņēmumiem pašiem būs jāsedz degvielas izdevumi.

Lejupielādēt sacensību nolikumu (PDF formātā)

DBS un "Statoil" kopīgiem spēkiem ekobraukšanu Latvijā popularizē jau kopš 2006. gada, ne tikai ieviešot pirmo ekonomiskas braukšanas apmācību programmu, kas balstīta uz Somijā populārās "EcoDriving" metodes principiem, bet arī īstenojot virkni citu aktivitāšu.

Plašāka informācija par "miles®" ekoralliju, kā arī DBS ekonomiskas braukšanas ieteikumi un ekspertu padomi pieejami ekorallija sadaļā portālā Delfi.

"Miles®" ekorallija uzvarētāji tiks paziņoti 1. augustā, rezultātus un uzvarētāju vārdus publicējot portālā "Delfi", kā arī sazinoties ar katru personīgi.

Fotoreportāža no iepriekšējā gada ekorallija:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!