Foto: Publicitātes foto

Kenijas kompānija "Mobius Motors" atradusi finanšu līdzekļus, lai sērijveida ražošanā ieviestu vienkāršu apvidus automobili, kas īpaši piemērots braukšanai pa Āfrikas ceļiem un neceļiem.

Būtiskāko kredīta apjomu 50 miljonu ASV dolāru apmērā piešķīrusi privātā investīciju kompānija "PanAfrican Investment Company", kā ģenerālmītne atrodas Ņujorkā.

Pašlaik autoražotājs gatavs samontēt 50 vienības "Mobius II" apvidus automobiļu, kas pagaidām ir kompānijas vienīgais auto modelis. Kompānija jau saņēmusi vairākus klientu pasūtinājumus, tomēr precīzu skaitu atklāt nevēlas.

"Mobius II" apvidus automobiļa pamatā ir tērauda rāmis, priekšā tam ir "MacPherson" tipa balstiekārta, bet aizmugurē – lokšņu atsperes. Nepilnas 1,3 tonnas smagajam apvidus automobilim ir maz virsbūves paneļu, bet aizmugurējo durvju un sānu stiklojuma nav vispār.

Kenijas lētajā, bet jaunajā apvidis automobilī var sasēsties astoņi pasažieri. "Mobius II" klīrenss ir 26 centimetri, bet kravnesība – 625 kilogrami.

"Mobius II" aprīkots ar 1,6 litru benzīna četrcilindru motoru, kas attīsta 98 zirgspēku jaudu un ir sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 120 km/h.

Automobiļa cena Kenijā būs 950 tūkstoši šiliņu (7 893 eiro). Tomēr iepriekš bija plānots, ka "Mobius II" būs vēl par procentiem 40 lētāks.

"Mobius Motors" saņemtais finansējums ļaušot viņiem izstrādāt vēl vienu apvidus automobili – "Mobius III".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!