Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Alpina" oficiāli atklājusi sportisko limuzīnu "B7 BiTurbo", kas izstrādāts uz BMW jaunās 7. sērijas sedana (G11 – rūpnīcas indekss) bāzes. Plašākai sabiedrībai sportiskais limuzīns pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Alpina B7 BiTurbo" ir aprīkots ar 4,4 litru V8 biturbo benzīna dzinēju, kas attīsta 608 zirgspēku jaudu un 800 ņūtonmetru griezes momentu (pieejams no 3000 apgr./min). Spēka agregāts sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Rezultātā 608 ZS jaudīgais pilnpiedziņas sedans no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,7 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 310 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš tam ir 10,4 litri benzīna uz 100 km.

Lai palielinātu BMW standarta dzinēja veiktspēju, "Alpina" šim motoram uzstādījis "Mahle" kaltos virzuļus, ražīgākus starpdzesētājus, uzlabotu aizdedzes sistēmu un sportiskāka regulējuma izplūdes sistēmu.

Tāpat spēkratam uzstādītas spēcīgākas bremzes salīdzinājumā ar standarta BMW 7. sēriju. Vēl "Alpina B7 BiTurbo" ir aprīkots ar adaptīvo balstiekārtu, kas ļauj klīrensu mainīt gan manuāli, gan automātiski. Piemēram, braucot ar ātrumu virs 225 km/h, klīrenss automātiski tiek samazināts par 20 milimetriem.

Tirdzniecībā "Alpina B7 BiTurbo" nonāks septembrī. Automobiļa cena pagaidām netiek atklāta.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!