Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "Renault", gatavojoties "Alpine" markas atjaunošanai sērijveida ražošanā, izstrādājusi virtuālu superauto "Alpine Vision Gran Turismo" speciāli spēļu konsoles "PlayStation" spēlei "Gran Turismo 6". Autoražotājs norāda, ka atsevišķi virtuālā superauto elementi nonāks arī sērijveida modelī, kas debitēs 2016. gadā.

Gatavojot "Alpine Vision Gran Turismo" prototipu autoražotājs pavisam izstrādāja 15 dizaina variantus. Uzvarēja risinājums, kas atgādināja 2013. gada Lemānas 24 stundu sacīkšu "Alpine A450" sporta auto. Tāpat virtuālais superauto ieguvis dizaina risinājumus, kas aizgūti no "Alpine" pagājušā gadsimta 60. gadu modeļiem.

"Alpine Vision Gran Turismo" konstrukcijā izmantota oglekļa šķiedras rāmis, vidusmotora konstrukcija un aizmugurējo riteņu piedziņa. Dabīgā mēroga prototips sver 900 kilogramu un ir komplektēts ar 4,5 litru V8 motoru, kas attīsta 450 ZS un 580 Nm. Spēka agregāts sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo transmisiju. Maksimāli šāds superauto sasniedz 320 km/h.

"Gran Turismo 6" datorspēlē, kurai savus virtuālos superauto sagatavojuši arī citi autoražotāji, "Alpine" modeli varēs lejupielādēt no marta.

Dabīgā mēroga "Alpine Vision Gran Turismo" prototipu autoražotājs demonstrēs dažādos pasākumos šāgada laikā. Visupirms tas būs redzams jau februārī Parīzē retro automobiļu pasākumā, kur tiks svinēta arī "Alpine" markas 60 gadu jubileja.

"Alpine" savu darbību pārtrauca 1995. gadā, bet tagad atjaunot šo marku plāno "Renault" un "Caterham".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!