Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu jaunuzņēmums "Bollinger Motors" izstrādājis savu pirmo automobili "B1". Kompānija šo spēkratu dēvē par "pasaule pirmo pilnībā elektrisko pilnpiedziņas apvidus automobili, kas radīts kā bezceļam, tā arī braukšanai pa koplietošanas ceļiem".

"Bollinger Motors" kopgarums ir 3,8 metri, bet svars – 1,77 tonnas. Turklāt izstrādātājam izdevies izsvarojumu pa riteņu asīm panākt ideālu – attiecībā 50:50. Maksimālā kravnesība vai piekabes maksimālais svars – 2,8 tonnas.

Standartā apvidus automobiļa klīrenss ir 39 centimetri. Ņemot vērā, ka apvidnieks aprīkots ar regulējamu hidropneimatisko balstiekārtu, klīrenss ir regulējams 25 līdz 50 centimetru diapazonā.

Aizmugurējos sēdekļus, tāpat kā jumta aizmugurējo daļu, var izņemt un pārvērst apvidnieku pikapā. Šādā gadījumā bagāžas nodalījuma tilpums sasniedz 2690 litru.

"Bollinger B1" aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 360 zirgspēku jaudu un 640 ņūtonmetru griezes momentu. Atkarībā no klienta vēlmes elektromobilis aprīkojams ar 60 vai 100 kilovatstundu akumulatoru komplektu. Pirmajā gadījumā ar to bez atkārtotas uzlādes varēs nobraukt līdz 190 kilometru distanci, bet otrajā – 320 km. Akumulatoru pilnai uzlādei būs nepieciešamas septiņas līdz 12 stundas laika (ātrās uzlādes stacijās – 45 līdz 75 minūtes).

Amerikāņu elektriskais apvidnieks ir visai dinamisks – tas no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) paātrinās 4,5 sekundēs un maksimāli sasniedz 205 km/h.

2018. gadā "Bollinger" uzsāks pasūtinājumu pieņemšanu ar 1000 dolāru priekšapmaksu. Pirmie gatavie spēkrati pie klientiem nonākšot 2019. gada sākumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!