Foto: Publicitātes foto
Nākamnedēļ notiekošajā Dubaijas autoizstādē arābu kompānija "Devel" prezentēs braucošu 5000 zirgspēku superauto "Sixteen" prototipu, kas tiek izstrādāts vēl no 2013. gada.

"Devel Sixteen" būs aprīkots ar 12,3 litru V16 dzinēju un četrām turbīnām. Piecu tūkstošu zirgspēku jaudīgā motora griezes moments sasniedz 3519 ņūtonmetru. Šo spēka agregātu izstrādājusi kompānija "Steve Morris Engines", kas specializējas motoru izstrādē dragsteriem un hotrodiem.

No vietas līdz 100 km/h šāds 5000 ZS superauto paātrināsies nieka 1,8 sekundē un maksimāli spēs braukt ar vairāk nekā 500 km/h.

"Devel Sixteen" pamatā ir oglekļa šķiedras monokoks un alumīnija rāmis, arī virsbūves paneļi būs izstrādāti no oglekļa sķiedras. Autovadītājs braukšanas laikā varēs izvēlēties kādu no dzinēja darbības režīmiem, kas jaudu ierobežo pie 1200, 2500 vai 5000 ZS atzīmes.

Arābu superauto izstrādē piedalās arī itāliešu kompānija "Manifattura Automobili Torino", kas līdz šim palīdzējusi arī "SCG 003" un "Apollo Intensa Emozione" superauto izgatavošanā.

Šis gan nebūs pirmais arābu izstrādātais superauto. Par tādu kļuva "Lykan Hypersport", ko izstrādāja Apvienoto Arābu Emirātu kompānija "W Motors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!