Izdevuma „Auto Motor und Sport” Zviedrijas nodaļa publicējusi rakstu, kas atklāj „SAAB” ražošanas plānu līdz 2017.gadam. Atgādināsim, ka „SAAB” kompāniju nesen pārpirka šīs pašas valsts superauto ražotājs „Koenigsegg” un pirmais no plānā minētajiem spēkratiem – jaunais „SAAB 9-5” – tiks prezentēts jau šoruden Frankfurtē.

„Auto Motor und Sport” apgalvo, ka šo plānu viņi sastādījuši paši, tāpēc pagaidām nav zināms, kuri no tajā minētajiem modeļiem patiešām nonāks ražošanā un kuru izlaide tiek tikai apsvērta autoražotāja vadības līmenī. Tomēr „Auto Motor und Sport” atklāj, ka pavadījuši krietnu laiku „SAAB” ģenerālmītnē, lai ievāktu maksimāli daudz informācijas.

Kā jau ziņojām, vēl šogad „SAAB” prezentēs jauno „9-5” modeli, bet, pēc zviedru izdevuma informācijas, nākamgad no „SAAB” varam gaidīt kompaktu apvidus automobili „SAAB 9-4”, kas konkurēs ar „Audi Q5”, „BMW X3”, „Mercedes-Benz GLK” un „Volvo XC60”. Tāpat 2010.gadā tiks atjauninātais „9-3”, kam būtiskāk būšot modernizēts interjers nekā eksterjers.

2011.gadā tiks prezentēts jaunais „SAAB 9-5” universālis „Sportcombi”, kā arī „Start-Stop” tehnoloģija, kas automātiski noslāpē un pēc tam atkal iedarbina dzinēju, piemēram, stāvot sastrēgumos.

2012.gadā tirgū nonāks jaunās paaudzes „SAAB 9-3” modelis. Tāpat šajā gadā tiks prezentēts kompaktās klases „9-1”. Pēc provizoriskas informācijas, šis kompaktais modelis tiekot izstrādāts sadarbībā ar „BMW”, bet netiek precizēts kādā jomā.

2013.gadā tikšot prezentēts paaugstinātas pārgājības universālis (krosovers) uz „SAAB 9-5 Sportcombi” bāzes. Vēl šajā gadā gaidāms „SAAB 9-3” kabriolets ar „SAAB 9-X Air” koncepta jumta konfigurāciju.

2015.gadā „SAAB” plāno atdzīvināt sportisko un eksotisko marku „Sonett”, kas bija pazīstama pagājušā gadsimta 60. un 70.gados ar saviem rodsteriem un kupejām ar „SAAB” agregātiem. Ar „Sonett” marku tikšot izgatavoti arī „SAAB” elektromobiļi.

2017.gadā ražošanas cikls sāksies no jauna, kad tiks prezentēts kārtējais jaunais „SAAB 9-5”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!