Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi 525 zirgspēju jaudīgo "A3" sedana prototipu "Clubsport quattro". Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts mēneša beigās notiekošajā tradicionālajā "Wörthersee" festivālā, kas veltīts "Volkswagen" koncerna marku spēkratiem.

Kā norāda pats autoražotājs, "Audi A3 Clubsport quattro" izgatavots, lai demonstrētu "A3" modeļa potenciālu. "Audi" inženieri šajā prototipā praktiski līdz ideālam sasnieguši jaudas un dinamikas raksturlielumus, kā arī motora skanējumu un virsbūves dizaina noformējumu.

"Clubsport quattro" koncepts izgatavots uz sportiskās modifikācijas "Audi S3" bāzes. Tas aprīkots ar 2,5 litru pieccilindru turbomotoru, kā jauda palielināta līdz 525 zirgspēkiem, bet griezes moments – līdz 600 ņūtonmetriem (pieejams diapazonā no 2300 līdz 6000 apgr./min).

Atšķirībā no "Audi S3" versijas "Clubsport quattro" prototipam uzstādītas jaunas turbīnas, kuru spiediens palielināts līdz 1,5 bāriem, uzlabots starpdzesētājs, kā arī ieplūdes un izplūdes sistēma.

Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "S tronic". Šādā komplektācijā 525 ZS jaudīgais pilnpiedziņas sedans no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,6 sekundēs un maksimāli sasniedz 310 km/h.

Vēl "Audi A3 Clubsport quattro" automobilim ir par 10 mm pazemināta balstiekārta, keramiskās bremzes ar 370 mm diametra bremžu diskiem, 21 collas riteņu diski un aktīvais aizmugurējais antispārns, kas ar gaisa pretestību bremzēšanas ceļu no 250 km/h saīsina par 12 metriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!