Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi savu jaunāko sērijveida modeli – kompakto apvidus automobili "Q3". Plašākai publikai automobilis tiks prezentēts pēc pāris dienām notiekošajā Šanhajas autoizstādē. Tirdzniecībā Eiropā tas nonāks jūnijā.

"Audi Q3" izgatavots uz "Volkswagen Tiguan" platformas. Atšķirībā no jau pazīstamā "VW" modeļa, tam ir dinamiskāks veidols (ar slīpāku aizmugurējo virsbūves statni) "Audi" markai raksturīgajā stilā. Turklāt "Q3" ir par četriem centimetriem īsāks, par astoņiem centimetriem zemāks un diviem centimetriem platāks nekā "Tiguan". Tā bagāžnieka nodalījuma tilpums ir 460 litru, bet ar nolocītām aizmugurējo sēdekļu atzveltnēm – 1365 litru.

Interjerā tas viscaur ir "Audi". Savukārt dzinēji gan "Q3" modelim būs tādi paši kā "Tiguan". Tādējādi "Q3" apvidniekam tiks piedāvāts divu litru turbopūtes benzīna dzinējs ar 170 vai 211 ZS jaudu atkarībā no versijas, kā arī divu litru dīzeļmotors ar 140 vai 177 ZS. Dzinēji sajūdzami vai nu ar sešpakāpju mehānisko, vai septiņpakāpju "S tronic" divsajūgu automātisko pārnesumkārbu.

Versijā ar 140 ZS dīzeļmotoru "Audi Q3" būs priekšpiedziņas versijā, bet pārējās modifikācijās tam būs pilnpiedziņa ar "Haldex" viskosajūgu.

"Audi Q3" tiks ražots "SEAT" rūpnīcā Barselonā. Vācijā šis modelis maksās no 29 900 eiro.

Piedāvājam noskatīties video ar "Audi Q3":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!