Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes "Q5" apvidus automobiļa sportisko modifikāciju "SQ5". Automobilis ieguvis jaunu V6 turbopūtes benzīna dzinēju.

Jaunais "Audi SQ5" tiks komplektēts ar trīslitru V6 turbomotoru, kas attīsta 354 zirgspēku jaudu un 500 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h sportiskais apvidnieks paātrināsies 5,4 sekundēs un maksimāli sasniegs 250 km/h.

Turklāt jaunais "Audi SQ5" kļuvis ekonomiskāks – tas, pēc ražotāja datiem, vidēji patērēs par 0,4 litriem benzīna mazāk nekā priekštecis; tā vidējais patēriņš ir norādīts 8,3 litru apmērā uz 100 km.

Jaunais "Audi SQ5", tāpat kā standarta "Q5", ir izgatavots uz modulārās platformas MLB. Automobilis ir gabarītos lielāks par savu priekšteci, bet tajā pašā laikā ir nedaudz vieglāks. "Audi SQ5" sver 1995 kilogramu, un jaunais motors vien ļāvis svaru samazināt par 14 kilogramiem salīdzinājumā ar priekšteci.

Tāpat jaunajam "Audi SQ5" ir citāda balstiekārta, adaptīvie amortizatori un elektromehāniskais stūres pastiprinātājs. Par papildu samaksu klients var izvēlēties arī pneimatisko balstiekārtu un aktīvo aizmugurējo diferenciāli.

Vizuāli "SQ5" modifikācija no standarta "Audi Q5" atšķiras ar melnu radiatora dekoratīvo režģi, oriģināla dizaina 20 vai 21 collas riteņu diskiem, agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu un sudraba toņa sānskata spoguļu korpusiem.

Arī "Audi SQ5" modifikācijai, tāpat kā standarta "Q5", ir viscaur digitālais mērinstrumentu panelis "Audi virtual cockpit" un multimediju sistēma ar 8,3 collu ekrānu.

Tirdzniecībā Eiropā "Audi SQ5" nonāks šīgada vidū.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!