Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" prezentējusi jaunās paaudzes sportisko piecdurvju hečbeku "A7 Sportback", kas vizuāli un tehniski ieturēts markas flagmaņa "A8" stilā.

Lai arī "Audi A7 Sportback" tiek pozicionēts pakāpienu zem "A8", platforma un elektronika šiem modeļiem ir tāda pati. Salīdzinājumā ar priekšteci "A7 Sportback" gabarīti praktiski nav mainījušies: piecus metrus garajam hečbekam riteņu garenbāze pieaugusi par 12 milimetriem, bet vieta aizmugurējo pasažieru kājām – par 21 mm.

Jaunajam "Audi A7 Sportback" ir četri balstiekārtu varianti – standarta ar metāla atsperēm, sportiskā ar 10 mm zemāku klīrensu, pneimatiskā un šīs pašas konfigurācijas piekare ar adaptīvajiem amortizatoriem. Tāpat pieejams aizmugurējais aktīvais diferenciālis.

Adaptīvā stūres sistēma "Audi A7 Sportback" modelim ir jau standartā. Par papildu samaksu pieejama arī šasija ar aizmugurējiem stūrējamiem riteņiem. Pie maza braukšanas ātruma aizmugurējie un priekšējie riteņi griežas pretējā virzienā (aizmugurējie – līdz piecu grādu leņķī), pateicoties kam apgriešanās rādiusu izdevies samazināt par 1,1 metru. Braucot ātrāk par 60 km/h, aizmugurēji riteņi griežas tajā pašā virzienā kā priekšējie, nodrošinot stabilu vadāmību uz šosejas.

Pagaidām jaunais "Audi A7 Sportback" ir prezentēts ar vienu vienīgu motoru – trīslitru benzīna V6 TFSI, kas attīsta 340 ZS un 500 Nm. Šis dzinējs sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "S-tronic", kas paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h nodrošina 5,3 sekundēs. Vēlāk šim modelim gaidāms arī divlitru turbomotors ar 245 ZS, kā arī citi spēka agregāti.

Tirdzniecībā Vācijā jaunais "Audi A7 Sportback" nonāks nākamā gada februārī un maksās no 67 800 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!