Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" publicējusi pirmo informāciju un attēlus ar īpasi sportisko apvidnieku "RS Q3 performance", kas attīsta 367 zirgspēku jaudu un no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,4 sekundēs.

"Audi RS Q3 performance" aprīkots ar 2,5 litru pieccilindru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 367 ZS un 465 Nm. Mazā apvidnieka maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 270 km/h.

Ar jaunajiem "RS performance" modeļiem "Audi" noslīpē tā sportisko automobiļu portfolio. Vārds "performance" to nosaukumā apzīmē gan ievērojami lielāku jaudu, gan ekskluzīvu aprīkojumu, kas paceļ šos modeļus augstāk par pārējiem klāsta auto.

Salīdzinājumā ar standarta "RS Q3" modeli "performance" versijā ir palielināta dzinēja jauda. Lai automobilī "RS Q3 performance" piešķirtu šim piecu cilindru turbodzinējam par 27 ZS lielāku jaudu, tā izstrādātāji uzlaboja radiatora dzesēšanas spējas un optimizēja degvielas sūkņa darbību.

Savukārt maksimālais griezes moments 465 ņūtonmetru ir pieejams plašā dzinēja apgriezienu diapazonā – no 1625 līdz 5550 apgr./min. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šai modifikācijai ir 8,6 litri benzīna uz 100 kilometriem, un tas izplūdē rada 203 gramus CO2 izmešu uz kilometru.

Tika uzlabota arī standartaprīkojumā iekļautā septiņpakāpju "S tronic" transmisija, lai vairotu tās sportiskumu. Dinamiskās vadības sistēmas "Audi drive select" dinamiskajā režīmā katru pārnesuma maiņu papildina dubultās sajūga atslēgšanas funkcija.

Jau standartā šis spēkrats ir aprīkots ar "quattro" pilnpiedziņas sistēmu. Pateicoties elektroniskajai stabilitātes kontroles sistēmai ESC, jauda pēc nepieciešamības tiek automātiski sadalīta starp priekšējo un aizmugurējo asi un pat atsevišķi starp riteņiem. Turklāt vadības kontroles sistēmu ir iespējams atslēgt, lai piekļūtu uzlabotajam sporta režīmam.

Jaudīgā dzinēja dinamiku lieliski papildina "Audi RS Q3 performance" stingrā "RS" sporta piekare, kas salīdzinājumā ar modeli "Audi Q3" arī pazemina klīrensu par 20 milimetriem. Papildaprīkojumā "Audi" piedāvā arī sporta piekari "RS" plus ar amortizatoru kontroli –, izmantojot "Audi drive select" dinamisko vadības kontroli, tās darbību iespējams noregulēt starp komforta, automātisko un dinamisko režīmu.

"Audi RS Q3 performance" savu pirmizrādi piedzīvos martā notiekošajā Žēnevas autoizstādē. Automobilis maksā no 58 900 eiro un pirmie klienti to saņems jau gada otrajā ceturksnī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!