Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" izstrādājusi atjauninātā "S8" sedana īpaši sportisko modifikāciju "plus". Plašākai sabiedrībai 605 zirgspēku jaudīgais limuzīns tiks parādīts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

"Audi S8 plus" aprīkots ar četrlitru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 605 ZS un 700 ņūtonmetru griezes momentu. Tomēr ar "overboost" funkciju maksimālais griezes moments īslaicīgi palielināms līdz 750 Nm. Motors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Tādējādi salīdzinājumā ar standarta "S8" modifikāciju jaunais "plus" ir par 85 ZS jaudīgāks. Šāds veiktspējas pieaugums panākts, pārveidojot turbīnas ģeometriju un palielinot tās virsspiedienu, kā arī uzstādot citādu izplūdes sistēmu.

Rezultātā "Audi S8 plus" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,8 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektriski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Par papildus samaksu pieejamā pakotne "Dynamic Package" paredz maksimālā braukšanas ātruma ierobežotāju pārcelt uz 305 km/h atzīmi. Salīdzinājumam: standarta "Audi S8" līdz 100 km/h paātrinās 4,2 sekundēs.

"Audi S8 plus", tāpat kā standarta "S8", ir aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu "quattro" un aizmugurējās riteņu ass pašbloķējošo diferenciāli, 21 collas riteņu diskiem ar 275 mm platuma riepām, kā arī diožu matricas priekšējiem lukturiem, kas būs iekļauti jau bāzes komplektācijā. Turklāt "plus" modifikācijai ir arī pārregulēta šasija salīdzinājumā ar standarta "Audi S8".

Par papildus samaksu pieejamajā "Dynamic Package" ir keramiskās bremzes ar pelēkas toņa skavām, vēl sportiskāka skanējuma dzinēja izplūdes sistēma, kā arī dažādi virsbūves aerodinamiskie elementi no oglekļa šķiedras.

"Audi S8 plus" tirdzniecībā Eiropā nonāks novembrī un maksās no 145 200 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!