Foto: Publicitātes attēli

"Audi" savos automobiļos ievieš "Google" izstrādāto "Android Auto" un "Apple" kompānijas "CarPlay" programmatūru platformas. Turpmāk visas svarīgākās funkcijas tiks iekļautas "Audi" multivides saskarnē "MMI".

Tādējādi "Audi" īpašnieki savos automobiļos varēs izmantot pakalpojumus, kurus viņi pieraduši lietot arī savos viedtālruņos. Autoražotājs pievērsis arī būtisku nozīmi informācijas drošībai. Ar automobili saistītās funkcijas tiks atdalītas no informācijas un izklaides sistēmas funkcijām, tādā veidā pasargājot informāciju no neatļautas piekļuves.

"Audi" ir vienīgais "premium" klases automobiļu ražotājs, kas ir viens no "Google Open Automotive Alliance" (OAA) dibinātājiem. Sadarbība tika uzsākta šāgada sākumā ar mērķi šīs markas automobiļos iekļaut "Android" platformu un tās lietojumprogrammas, reklamējot tos kā "Android Auto".

Sākotnējie rezultāti jau ir pieejami plašākai sabiedrībai tādu pakalpojumu veidā kā navigācija ar "Google Maps" un mūzikas straumēšana ar "Google Play Music" servisu. Šobrīd arī norit sarunas starp "Audi" izstrādes laboratoriju Silīcija ielejā un "Apple" par "CarPlay" pakalpojuma ieviešanu.

Klientiem jebkurā laikā būs iespējams izvēlēties, kuras platformas atbalstu viņi vēlas izmanto savos "Audi" spēkratos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!