Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" kārtējo reizi parādījusi jaunā "Lada Vesta" un "XRay" prototipus, tomēr šoreiz atklājusi arī automobiļa interjeru. Ar šiem prototipiem aizvadītajā nedēļas nogalē bija iespēja izbraukt Tatarstānas Republikas prezidentam Rustamam Minnihanovam.

Pirmie "Lada XRay" izmēģinājumu prototipi, kas izgatavoti, izmantojot plānotās sērijveida tehnoloģijas, no konveijera noripos augustā. Savukārt novembrī uzsāks pirmo šī modeļa partiju montāžu, bet no 15. decembra tiks uzsākta "XRay" modeļa tirdzniecībai paredzēto vienību ražošana.

Atgādinām, ka "Lada XRay" koncepts tika prezentēts vēl pirms trim gadiem Maskavas autoizstādē. Spēkrata veidolu izstrādājis "Mercedes-Benz" un "Volvo" bijušais dizaineris Stīvs Matins. Savukārt jaunākais "XRay" prototips tika parādīts tieši pirms gada Maskavas autoizstādē.

Pēc provizoriskas informācijas, automobilis tiks komplektēts ar jaunu 1,8 litru benzīna dzinēju, kas attīsta 122 zirgspēku jaudu un kas būs sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Vēl no spēka agregātiem būs pieejams 1,6 litru motors ar 114 ZS.

Vēlāk "XRay" modeļu saimi papildinās apvidus automobilis, kas izgatavots uz "Dacia Duster" platformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!