Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" oficiāli atklājusi paaugstinātās pārgājības hečbeka "Lada XRay" sērijveida versiju. Ražošanā jaunais "Lada" modelis nonāks 15. decembrī, bet tirdzniecībā – 2016. gada februārī.

"Lada XRay" modeļa pamatā izmantota "Renault-Nissan" alianses "B0" platforma, kas izmantota arī "Dacia Logan" un "Dacia Sandero Stepway" modeļu pamatā. Kā norāda "AvtoVAZ", tad kopīgi ar "Renault-Nissan" aliansi izstrādātajam "Lada XRay" ir aptuveni 500 šim modelim unikālu detaļu.

"Lada" jaunā hečbeka kopgarums ir 4164 milimetri, bet riteņu garenbāze – 2592 mm. Bagāžas nodalījuma tilpums tam ir 376 litri, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1382 litri.

Automobilim tiks piedāvāts 1,6 litru benzīna dzinējs ar 106 un 114 ZS, kā arī 1,8 litru motors ar 123 ZS. Dzinēji būs sajūdzami kā ar manuālo, tā arī robotizēto pārnesumkārbu. Ar vismazjaudīgāko dzinēju "Lada XRay" līdz 100 km/h paātrināsies 11,9 sekundēs, bet jaudīgākajā – 10,2 sekundēs. Automobiļa vidējais degvielas patēriņš būšot septiņi līdz astoņi litri benzīna uz 100 km.

"Lada XRay" papildus aprīkojuma sarakstā būs braukšanas elektroniskās stabilizācijas sistēma, riepu gaisa spiediena sensors, atpakaļskata kamera, kā arī multimediju sistēma ar septiņu collu ekrānu.

Iepriekš "AvtoVAZ" vadītājs Bo Andersons solīja, ka "Lada XRay" bāzes aprīkojums būšot bagātīgāks nekā "Dacia Sandero Stepway". Franču automobilis Krievijas tirgū standartā ir aprīkots ar ABS, drošības spilveniem priekšā sēdošajiem, miglas lukturiem, priekšējo sēdekļu apsildi un priekšējo durvju stiklu elektriskajiem pacēlājiem.

"AvtoVAZ" pagaidām neatklāj "Lada XRay" cenu. Gaidāms, ka krievu hečbeks būs par aptuveni 50 tūkstošiem rubļu (718 eiro) dārgāks nekā "Sandero Stepway", kas Krievijā maksā no 589 tūkstošiem rubļu (8455 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!