Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Bentley" paziņojusi par jauno "Bentayga" apvidus automobiļa modifikāciju – turpmāk šis britu luksusa apvidnieks būs pieejams arī ar V8 dīzeļdzinēju un ar to būšot visātrākais apvidus automobilis pasaulē, kas darbojas ar dīzeli.

"Bentley Bentayga Diesel" ieguvusi četrlitru V8 biturbo dīzeļdzinēju, kas pazīstams no "Audi SQ7" modifikācijas. Turklāt "Bentley" uzsver, ka šis dīzeļdzinējs ir tikai par trim kilogramiem smagāks nekā 608 ZS jaudīgais W12 benzīna agregāts, kas pagaidām bija vienīgais "Bentayga" pieejamais motors.

V8 dīzeļdzinējam ir ne tikai divas turbīnas, bet arī kompresors ar elektrisko piedziņu (7 kW). Rezultātā četrlitru dīzeļdzinējs attīsta 435 zirgspēku jaudu un 900 ņūtonmetru griezes momentu, ļaujot masīvajam "Bentley" apvidniekam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 4,8 sekundēs – par 0,1 sekundi ātrāk nekā "Audi SQ7".

"Bentley Bentayga Diesel" maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 270 km/h ("Audi SQ7" gadījumā tas ierobežots pie 250 km/h atzīmes). Salīdzinājumam – ar 608 ZS jaudīgo W12 motoru "Bentley Bentayga" līdz 100 km/h paātrinās 4,1 sekundē un maksimāli sasniedz 301 km/h.

Tirdzniecībā Eiropā ar dīzeļdzinēju aprīkotais "Bentley Bentayga" būs pieejams no 2017. gada janvāra.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!