Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW prezentējusi jaunu konceptuālu automobili – "3.0 CSL Hommage", kas izgatavots par godu 70. gadu sportiskajam "3.0 CSL" (E9 – rūpnīcas indekss).

"Hommage" sērijas prototipi ir veltīti BMW markas vēsturiskajiem spēkratiem un demonstrē, cik nozīmīga ir automobiļa markas vēsture nākotnes produktiem.

CSL abreviatūra atšifrējama kā "Coupe Sport Leichtbau" jeb "Viegla sportiskā kupeja". Oriģinālais "BMW 3.0 CSL" bija par 200 kilogramiem vieglāks nekā standarta "3.0 CS", kas 70. gados bija liels sasniegums.

Lai arī jaunais "BMW 3.0 CSL Hommage" prototips nav izgatavots uz kāda šobrīd eksistējoša modeļa, tas jau startā radīts maksimāli viegls. Ja oriģinālajā "CSL" svara samazināšanai konstrukcijā plaši tika pielietots alumīnijs, tad jaunajā prototipā maksimāls vieglums panākts, izmantojot oglekļa šķiedru.

Autoražotājs neatklāj detalizētāku informāciju par "BMW 3.0 CSL Hommage" tehniskajiem risinājumiem, vien atklāj, ka tam ir hibrīda spēka agregāts, kurā iekļauts arī sešcilindru benzīna motors.

Šis ir trešais "Hommage" sērijas prototips. Pirmais bija 2008. gadā – "BMW M1 Hommage"; bet otrais – 2011. gada "BMW 328 Hommage".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!