Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Alpina" pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentējusi "D3 Bi-Turbo" modifikāciju uz "BMW" 3. sērijas sedana un universāļa bāzes. "D3" šoreiz aprīkota ar sešcilindru dīzeļmotoru atšķirībā no iepriekšējās ar četrcilindru dzinēju.

"BMW Alpina D3 Bi-Turbo" aprīkots ar trīslitru dīzeļmotoru, kas jau pazīstams no "Alpina" modifikācijas "D5 Bi-Turbo" uz 5. sērijas bāzes un "XD3 Bi-Turbo" uz "X3" apvidnieka bāzes. Šis "Alpina" pārbūvētais "BMW" dīzeļmotors attīsta 350 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h jaunais "D3 Bi-Turbo" sedans paātrinās 4,6 sekundēs un maksimāli sasniedz 278 km/h.

Neskatoties uz samērā lielo jaudu un augsto veiktspēju, ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu sajūgtais dīzeļmotors joprojām ir ekonomisks. Pēc ražotāja datiem, tas vidēji patērē 5,3 litrus uz 100 km (universāļa modifikācijā – 5,4 litrus), bet tā CO2 izmešu daudzums izplūdē ir 139 g/km.

Kā jau "Alpina" markai ierasts, no standarta "BMW" vizuāli tā vēl atšķiras ar konservatīvi pārveidotiem virsbūves aerodinamiskajiem elementiem un dekoratīvajiem elementiem interjerā.

Vācijā "BMW Alpina D3 Bi-Turbo" sedans maksās no 46 975 eiro, bet universālis – no 48 487 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!