Kompānija „BMW” publicējusi pirmo oficiālo informāciju par 3.sērijas sedana jauno versiju, ko šis vācu autoražotājs nodēvējis par visekonomiskāko un ekoloģiski vistīrāko 3.sērijas modifikāciju visā markas vēsturē. „BMW 320d Efficient Dynamics” vidējais degvielas patēriņš ir 4,1 litrs uz 100 km, bet CO2 izmeši izplūdē – 109 g/km.

Lai panāktu pirmšķirīgus ekonomijas un ekoloģijas raksturlielumus, „BMW” modernizējis divlitru četrcilindru dīzeļdzinēja konstrukciju, samazinājis sedana klīrensu, uzstādījis „garāku” pārnesumu transmisiju un 16 collu riteņus ar pazeminātas rites pretestības „Michelin” riepām.

Neskaitot iepriekšminēto, „Efficient Dynamics” pakotne ietver arī automātisko dzinēja noslāpēšanas un atkal iedarbināšanas sistēmu „Start&Stop”, bremžu enerģijas reģenerācijas sistēmu, kā arī indikatoru mērinstrumentu panelī, kas autovadītājam signalizēs par piemērotāko brīdi pārnesumu pārslēgšanai no ekonomiskas braukšanas skatu punkta.

„BMW 320d Efficient Dynamics” aprīkots ar divlitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 163 zirgspēku jaudu un 360 Nm griezes momentu. Motors sajūgts ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h ekonomiskais „BMW” vidējās klases sedans paātrinās 8,2 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 225 km/h.

Plašākai publikai automobilis tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē, bet tirdzniecībā tas nonāks nākamā gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!