Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW publicējusi fotogrāfijas, kurās redzams jaunās paaudzes 3. sērijas sedans maskējošā ietērpā, kā arī atklājusi dažas detaļas par gaidāmo modeli.

Pašlaik BMW veic izmēģinājuma braucienus ar jaunās 3. sērijas sedana prototipu, tostarp Nirburgringas trasē, kur tiek optimizēta automobiļa balstiekārtas, stūres iekārtas un bremžu darbība.

BMW oficiāli paziņojis, ka jaunā 3. sērija būs vidēji par 55 kilogramiem vieglāka nekā priekštecis. Savukārt smaguma centrs būs par 10 milimetriem zemāks, kas uzlabos vadāmību. Izsvarojums pa riteņu asīm būs ideāls – 50 pret 50. Salīdzinājumā ar priekšteci jaunajam modelim ir platāka riteņu šķērsbāze.

Jaunais 3. sērijas sedans būs aprīkots ar modernizētiem četrcilindru turbopūtes motoriem un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "Steptronic". BMW uzsver, ka tieši četrcilindru benzīna dzinējs būs visjaudīgākais, kāds vien uzstādīts šīs markas automobilī, turklāt tas būšot par pieciem procentiem ekonomiskāks nekā priekštecis.

Vēl jaunajam BMW 3. sērijas sedanam būs pieejami regulējamie amortizatori, sportiskā balstiekārta "M Sport", kas klīrensu pazemina par 10 milimetriem, 18 collu riteņu diski, "M Sport" aizmugurējais diferenciālis un stūres iekārta ar mainīgu pārnesuma attiecību.

Pagaidām BMW neprecizē, kad tieši jaunā 3. sērija piedzīvos savu oficiālo debiju, bet, visticamāk, tas notiks jau šogad.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!