Foto: Publicitātes foto

Kompānija "BMW" oficiāli atklājusi 2. sērijas modeļa kabrioleta versiju ar auduma jumtu. Plašākai sabiedrībai jaunais sēkrats pirmo reizi tiks parādīts oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

"BMW" 2. sērijas kabrioleta jumts savāžams 20 sekundēs. Ja automobilis aprīkots ar "Comfort Access" opciju, tad jumta nolaišanas procesu varēs aktivizēt arī distancēti. Turklāt jumts paceļams vai nolaižams, pat braucot ar ātrumu līdz 50 km/h. Standarta versijā auduma jumts ir melns, tomēr par papildus samaksu to var izvēlēties sudrabotā vai brūnā tonī.

Kabriolets ir par 72 milimetriem garāks un par 26 mm platāks nekā tā priekštecis – 1. sērijas analoģiskā versija. Turklāt riteņu garenbāze jaunajam modelim ir par 30 mm garāka. Bagāžas nodalījuma tilpums ir 335 litri, bet nolaista jumta gadījumā – 280 l; tas ir attiecīgi par 30 un 20 litriem vairāk nekā līdzšinējam modelim.

Šis "BMW" markas vismazākais kabriolets sver pusotru tonnu, kas ir tikai par pieciem kilogramiem vairāk nekā priekštecim. Autoražotājs to skaidro ne tikai ar pieaugušajiem gabarītiem, bet arī izturīgāku konstrukciju salīdzinājumā ar priekšteci.

Turklāt 2. sērijas kabriolets ir pirmais, kuram pieejami "M Performance" aksesuāri. Runa ir par modifikāciju "M235i", kas aprīkota ar 326 ZS jaudīgo trīslitru turbomotoru, kura līdz 100 km/h spēj paātrināties piecās sekundēs. "M Performance" programmas ietvaros spēkrats aprīkojams ar vēl spēcīgākām bremzēm, sportiskāku balstiekārtu, sportiskai braukšanai piemērotāku stūresratu, pašbloķējošo diferenciāli un 19 collu riteņu diskiem.

Standarta versijā "BMW" 2. sērijas kabrioletam klientu izvēlei pieejami divi benzīna un viens dīzeļmotors ("220d"). No benzīna motoriem pieejams divlitru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 184 ZS ("220i") vai 245 ZS ("228i"), kamēr dīzeļdzinējs attīsta 190 ZS un 400 Nm.

Tirdzniecībā Eiropā "BMW" 2. sērijas kabriolets nonāks 2015. gada februārī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!