Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW pašlaik notiekošajā Pekinas autoizstādē prezentējusi elektriska apvidus automobiļa konceptu "iX3". Sērijveida ražošanā tamlīdzīgs BMW modelis nonāks 2020. gadā un kļūs par pirmo šī modeļa "piektās paaudzes" elektrificēto transportlīdzekli.

"BMW Concept iX3" platforma ir aizgūta no standarta "X3", tomēr elektriskajā versijā ir veiktas dažādas izmaiņas šasijā. Automobilī ir izmantots "eDrive" spēka agregāts, kas apvieno kompaktu elektromotoru, pārnesumkārbu, akumulatorus un elektroniskos vadības blokus.

BMW konceptuālais elektriskais apvidus automobilis attīsta 272 zirgspēku jaudu. Bez atkārtotas 70 kWh akumulatoru uzlādes "BMW iX3" spējīgs nobraukt līdz 400 kilometru distanci. Ar 150 kW ātrās uzlādes iekārtu akumulatorus pilnībā uzlādēt iespējams aptuveni pusstundā.

No standarta "BMW X3" elektriskais "iX3" vizuāli atšķiras ar oriģināla dizaina riteņu diskiem, citādu priekšējā bufera dizainu un slēgtu radiatora dekoratīvo režģi, kāds iepriekš bija redzēts arī elektriskajam "BMW i Vision Dynamics" prototipam.

Saskaņā ar autoražotāja attīstības stratēģisko plānu BMW līdz 2025. gadam plāno ražošanā ieviest 25 jaunus hibrīda un elektriskos modeļus. Nākamgad BMW koncerns prezentēts elektrisko "MINI", pēc kā sekos "iX3" sērijveida versija un bezpilota "iNext" spēkrats.

Vēlāk gaidāmi arī sportiskie elektromobiļi, kuriem būs trīs elektromotori ar kopējo jaudu ap 800 zirgspēku, ļaujot no vietas līdz 100 km/h paātrināties aptuveni trijās sekundēs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!