Britu sportisko automobiļu ražotājs „Noble” šāgada septembrī notiekošajā „Goodwood Revival” festivālā Lielbritānijā prezentēs savu jaunāko sērijveida superauto „Noble M600”, kas maksās ap 200 tūkstošiem sterliņu mārciņu (ap 160 tūkstošiem latu).

Automobilis aprīkots ar 4,4-litru V8 dzinēju, ko izgatavojusi japāņu kompānija „Yamaha”. Standarta izpildījumā šāds motors tiek uzstādīts „Volvo XC90” apvidniekā, tomēr „Noble” inženieri tam uzstādījuši divas „Garrett” turbīnas un „Motec” elektronisko vadības bloku. Rezultātā dzinēja jauda sasniedz 650 zirgspēku, bet paātrinājums no vietas līdz 100 km/h automobilim aizņems tikai trīs sekundes. Maksimālais braukšanas ātrums – 360 km/h.

Pēc kompānijas pārstāvju vārdiem, inženieriem motora pārbūves laikā izdevies arī „izspiest” 750 zirgspēkus, tomēr vēlāk tika izlemts jaudu ierobežot pie 650 ZS atzīmes. Turklāt automobiļa salonā uzstādīts speciāls slēdzis, kas ļauj autovadītājam iestatīt vēl divus motora jaudas režīmus – 450 vai 550 ZS.

„Noble M600” būs aprīkots ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, ko izstrādājusi kompānija „Graziano” un kas tiek uzstādīta arī „Aston Martin V8 Vantage” modelim. Superauto pašmasa ir tikai 1’275 kilogrami, bet izsvarojums starp riteņu asīm – 40:60, tādejādi aizmugure tam būs smagāka.

Neskaitot bremžu pretbloķēšanās sistēmu ABS un braukšanas stabilizācijas sistēmu, „Noble M600” būs aprīkots ar vilkmes kontroles sistēmu, kuru autovadītājs varēs atspējot ar speciālu slēdzi (attēlā blakus) no britu iznīcinātāja „Tornado”, kurā ar analoģisku slēdzi tiek palaistas raķetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!