Foto: Publicitātes foto

Kanādas kompānija "Inkas Armored Vehicle Manufacturing" izgatavojusi jaunu bruņotā limuzīna versiju, kas izgatavota uz "Mercedes-Benz G63 AMG" apvidus automobiļa bāzes. Automobilis pagarināts par 1,1 metru un maksā miljonu ASV dolāru (884 tūkstošus eiro).

Bruņotais limuzīns spēj izturēt šāvienus no līdz pat 7.62 un .308 Winchester kalibra kaujas ieročiem, kā arī līdz pat divu granātu sprādzienu zem spēkrata grīdas.

Savukārt interjerā pasažieriem paredzēta limuzīnu cienīga greznība. Izstrādātāji apgalvo, ka salons pāršūts ar tādu pašu ādu, kāda tiek izmantota "Rolls-Royce", "Bentley" un "Aston Martin" markas automobiļos.

Pasažierus no autovadītāja atdala siena ar nolaižamu stiklu – gluži kā tradicionālajos garajos limuzīnos. Pasažieri brauciena laikā var vērot satelīta tālrādi vai video novērošanas sistēmu pa virsbūves perimetru.

Tāpat no lodēm un granātām bijīgo pasažieru ērtībām ir ieroču seifs un sistēma, kurā mazāk nekā minūtes laikā no salona spēj atsūknēt gāzi.

Bruņotā limuzīna kustību nodrošina "G63 AMG" standarta agregāti – 5,5 litru V8 turbomotors, kas attīsta 544 ZS un 760 Nm, kā arī septiņpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!