Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Cadillac" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē oficiāli prezentējusi markas jauno flagmani "CT6". Jaunais limuzīns tiks pozicionēts pakāpienu virs "CTS" modeļa.

"Cadillac CT6" kopgarums sasniedz 5,18 metrus, bet tā riteņu garenbāze ir 3,1 metrs. Tādējādi amerikāņu limuzīns ir pat garāks nekā BMW 7. sērijas sedans ar standarta riteņu garenbāzi, kura ir par 36 mm īsāka nekā "Cadillac" flagmanim.

Jaunā amerikāņu limuzīna konstrukcijā plaši pielietots alumīnijs. Piemēram, no šī materiāla izgatavoti visi virsbūves paneļi. "Cadillac" pagaidām publiski neatklāj "CT6" pašmasu, tomēr norāda, ka tā ir mazāka par 1,7 tonnām. Autoražotājs uzsver, ka viņu limuzīns izdevies par centneru vieglāks nekā tiešie konkurenti.

"Cadillac CT6" sākotnēji tiks piedāvāts ar kādu no trim benzīna motoriem: V6 agregātu, kas atmosfēriskajā versijā attīsta 335 zirgspēku, bet modifikācijā ar turbopūti – 400 ZS. Vēl būs pieejams arī divlitru četrcilindru turbopūtes benzīna motors, kas attīsta 265 ZS. Visi spēka agregāti sajūgti ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Amerikāņu limuzīns būs pieejams kā versijā tikai ar aizmugurējo, tā arī visu riteņu piedziņu. Vēl tam būs adaptīvie amortizatori un stūres sistēma ar mainīgu pārnesuma attiecību.

"Cadillac CT6" iespējams aprīkot ar video novērošanas sistēmu pa virsbūves perimetru, automātisko stāvvietā novietošanas sistēmu, nakts redzamības sistēmu, interneta bezvadu piekļuves punktu, viedierīču bezvadu uzlādes paliktni, četrjoslu klimata kontroles sistēmu ar gaisa jonizētāju un "Bose" audio sistēmu ar 34 skaļruņiem.

Aizmugurējo pasažieru ērtībām pieejami regulējami sēdekļi ar apsildi, ventilāciju un masāžu, elkoņbalsts ar multimediju sistēmas vadības svirām, USB un HDMI ligzdas, kā arī divi 10 collu ekrāni.

Ražošanā Detroitā "Cadillac CT6" nonāks gada beigās. Savukārt no 2016. gada šo modeli ražos arī Ķīnā. "Cadillac CT6" ir viens no astoņiem gaidāmajiem markas modeļiem, kuru izstrādē autoražotājs investējis 12 miljardus ASV dolāru (11 miljardus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!