Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu luksusa marka "Cadillac" prezentējusi savu jaunāko konceptuālo automobili "Escala". Ar šo prototipu "Cadillac" demonstrē gaidāmo markas flagmani, kas piedāvājumā tiks pozicionēts virs šobrīd lielākā sedana "CT6".

"Cadillac Escala" kopgarums ir 5,35 metri, bet riteņu garenbāze tam ir 3,23 metri. Tādējādi prototips ir par vairāk nekā 16 centimetriem garāks nekā "CT6" modelis, bet konceptuālā limuzīna riteņu garenbāze ir par 12 centimetriem lielāka.

Jaunais prototips izgatavots uz modernizētas aizmugurējo riteņu piedziņas platformas, kas izmantota arī "CT6" sedana pamatā. Konceptuālais automobilis aprīkots ar 4,2 litru V8 biturbo dzinēju, kā veiktspēju autoražotājs pagaidām gan neprecizē. "Cadillac" vien atklāj, ka šim motoram degvielas ekonomijas nolūkos automātiski tiek atslēgti četri cilindri vienmērīgas slodzes gadījumā.

Interjerā "Cadillac Escala" prototipam ir digitālais mērinstrumentu panelis, kā arī dažādu funkciju vadība ne tikai ar balsi, bet arī žestiem. Savukārt salona apdare ir šūta no "augstākās modes materiāliem".

Pagaidām nav zināms, vai un kad tamlīdzīgs "Cadillac" limuzīns, kas tirgū konkurētu ar "Mercedes-Benz" S-klasi, nonāks ražošanā. Iepriekš izskanējušas versijas, ka "Cadillac" no lielā limuzīna ieceres atteiksies un tā vietā koncentrēsies uz savu spēcīgāko pusi – grezniem apvidniekiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!