Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu luksusa auto marka "Cadillac" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējusi "ATS" sedana un kupejas sportisko modifikāciju "V", kas tiek pozicionēta kā "BMW M3" konkurents.

"Cadillac ATS-V" aprīkots ar 3,6 litru V6 turbomotoru, kas attīsta 460 zirgspēku jaudu un 603 ņūtonmetru griezes momentu. Atkarībā no pircēja izvēles dzinējs tiek sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Sportiskais amerikāņu sedans no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) paātrinās 3,9 sekudnēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 297 km/h. Salīdzinājumam – 431 ZS jaudīgais "BMW M3" ar trīslitru turbomotoru līdz 100 km/h paātrinās 4,1 sekundē, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes (ar papildus aprīkojumā esošo "M Driver's" pakotni ierobežotājs tiek pārcelts uz 280 km/h atzīmi).

"Cadillac ATS-V" ir sportiskāka regulējuma balstiekārta ar adaptīvajiem amortizatoriem "Magnetic Ride Control" un pašbloķējošo aizmugurējo diferenciāli. Uz priekšējās riteņu ass tam ir "Brembo" bremzes ar 370 mm diskiem un sešcilindru skavām, bet aizmugurē – 339 mm diski ar četrcilindru skavām.

Par papildus samaksu sportiskais amerikāņu sedans un kupeja būs pieejama ar "sacīkšu pakotni", kurā ir vēl agresīvāka veidola virsbūves aerodinamiskie elementi no oglekļa šķiedras un vieglāks akumulators. Tāpat šajā pakotnē ir "Performance Data Recorder" sistēma, kas autovadītājam ļauj analizēt savu braukšanas stilu trasē.

Tirdzniecībā ASV šīs modifikācijas "Cadillac" nonāks nākamā gada pavasarī. Tā cena pagaidām netiek atklāta.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!