Foto: Publicitātes foto

"Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) alianse ASV pārtraukusi "Chrysler 200" sedana (attēlā ievadā) ražošanu, vēsta "The Detroit News". Tādējādi "Chrysler" markas piedāvājumā palikuši vairs tikai divi modeļi – minivens "Pacifica" un sedans "300".

Par to, ka "Chrysler 200" ražošana tiks pārtraukta, kļuva zināms jau janvārī, kad tika publiskots atjauninātais alianses turpmākās attīstības plāns. Kompānija nolēma koncentrēties uz "Jeep" un "Ram" modeļu izlaidi, jo pieprasījums pēc pilnpiedziņas automobiļiem turpina augt un visi amerikāņi "atkal pārsēžas no sedaniem pikapos un apvidniekos".

"Chrysler 200" neattaisnoja autoražotāja cerības – realizācijas noiets nebija tika augsts, kā sākotnēji tika plānots. Modelis izrādījās dārgāks par saviem konkurentiem, tādējādi negūstot popularitāti.

Rūpnīcā, kurā tika ražots "Chrysler 200", nākamgad uzsāks jaunās paaudzes "Ram 1500" pikapu ražošanu. Rūpnīcas pārbūvē tiks ieguldīti 1,48 miljardi ASV dolāru.

"Chrysler 200" debitēja 2010. gada beigās, kas būtībā bija modernizēts trešās paaudzes "Sebring" modelis, kas ražošanā nonāca 2006. gadā. Nosaukums no "Sebring" tika nomainīts uz "200", lai potenciālie pircēji to uztvertu kā populārā "300" modeļa mazāko brāli. Modernizētais "Chrysler 200" tika prezentēts 2014. gada sākumā.

2011. gadā "Chrysler 200" sedanam pievienojās šī modeļa kabriolets, kas no 2012. gada Eiropā tika realizēts kā itāliešu markas "Lancia" modelis "Flavia".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!