Foto: Publicitātes foto

"FIAT Chrysler Automobiles" (FCA) koncernā ietilpstošā "Dodge" marka neplāno atjaunot "Viper" superauto ražošanu, paziņojis koncerna vadītājs Serdžo Markione, norādot, ka šis modelis nebija rentabls.

Pēc FCA vadītāja domām, "Dodge Viper" nav tas modelis, kurā varētu ievietot kompaktu jaunās motoru saimes agregātu, tomēr būtu priecīgs, ja inženieriem izdottos atrast optimālu risinājumu. Turklāt koncerna tuvākās piecgades attīstības plānā "Dodge" modeļu gammā "Viper" nav paredzēts.

"Viper" vietu FCA piedāvājumā ieņemšot cits modelis – jaunas paaudzes "Alfa Romeo 8C" superauto. Pēc provizoriskas informācijas, tas būs 700 ZS jaudīgs hibrīds ar vidū novietotu iekšdedzes dzinēju un plašu oglekļa šķiedras pielietojumu virsbūves konstrukcijā.

Atgādinām, ka pēdējais "Dodge Viper" eksemplārs no rūpnīcas konveijera Detroitā noripoja pērnā gada 17. augustā. Lēmums par šī modeļa ražošanas pārtraukšanu tika pieņemts saistībā ar tā neatbilstību jaunākajiem drošības standartiem (nepieciešamību visus jaunos auto aprīkot ar sānu drošības spilveniem), kam "Viper" modeli pārbūvēt būtu nerentabli, jo pēdējo gadu laikā pieprasījums pēc šī modeļa bija ievērojami krities.

"Dodge Viper" tika komplektēts ar 650 ZS jaudīgu 8,4 litru V10 motoru, kas ļāva no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) paātrināties 3,5 sekundēs un maksimāli sasniegt 332 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!