Foto: Publicitātes foto

No 2015. gada Eiropas tirgu pametīs "Honda Accord" modelis – sedans un universālis –, turklāt tam netiek gatavots tiešs pēctecis, žurnālistiem atklājis autoražotāja Austrālijas nodaļas vadītājs Stefans Kolins.

"Nākamā gada februāris būs pēdējais mēnesis, kad šo modeli ražos Austrālijas tirgum. Tā kā visā pasaulē, izņemot ASV [kur tas pazīstams kā "Acura TSX"], tika tirgota šī modeļa Eiropas modifikācija un šis tirgus segments krītas, autoražotājs pieņēma globālu lēmumu," intervijā Austrālijas izdevumam "The Motor Report" skaidro Kolins.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad autoindustrijā uzvirmo baumas par "Honda" plānu likvidēt Eiropas specifikācijas "Accord" modeli. Tomēr šī ir pirmā reize, kad informāciju apstirpina kāds "Honda" oficiālais pārstāvis.

Austrālijas tirgus ir unikāls ar to, ka "Honda Accord" modelis šajā valstī pieejams gan Eiropas, gan ASV specifikācijā. Pēc 2015. gada februāra Austrālijā būs pieejams tikai jaunais, ASV specifikācijas "Honda Accord", kas tika prezentēts šāgada sākumā.

Eiropas tirgū "Honda Accord" dažādās tā modeļa paaudzēs un formātos bija pieejams no 1975. gada. Latvijas tirgū jauns "Honda Accord" maksā no 19 900 eiro (ieskaitot PVN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!