Kompānija “Toyota” plāno nākamgad sērijveida ražošanā ieviest elektromobili uz mazā “Toyota iQ” bāzes, kā konecpts pazīstams ar “FT-EV” nosaukumu. Pēc autoražotāja pārstāvju vārdiem, elektromobilis vizuāli atšķiršoties no jau pazīstamā hečbeka, tāpat tam būs modernizēts interjers, kurā tiks izmantoti kvalitatīvāki materiāli, jo par esošo “iQ” apdari esot saņemtas negatīvas atsauksmes pat no īpašniekiem.

Elektromobilis uz “Toyota iQ” bāzes būs pirmais šīs markas tāda veida spēkrats. Automobiļa kustību nodrošinās četri elektromotori, kas iebūvēti katrā no riteņiem, un bez atkārtotas uzlādes elektromobilis spēs nobraukt aptuveni 150 kilometru distanci. Pilna litija jonu akumulatoru uzlāde no tradicionālās mājsaimniecības elektrorozetes aizņems aptuveni astoņas stundas. Spēka agregāta kopējā jauda un dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti.

Tāpat “Toyota” šim elektromobilim piedāvās plašu specializēto aksesuāru gammu, kas izgatavota pēc analoģijas ar piedāvājumu mazajam “FIAT 500”. Pēc provizoriskas informācijas, tamlīdzīgi aksesuāri “Toyota iQ” modifikācijām būs pieejami no 2011.gada.

Atgādināsim, ka konceptuālais “Toyota FT-EV” elektromobilis tika prezentēts šāgada sākumā notikušajā Detroitas autoizstādē. Eksponētais prototips bez atkārtotas uzlādes spēj nobraukt tikai 75 kilometru, turklāt izstādes laikā “Toyota” tamlīdzīga elektromobiļa sērijveida ražošanu plānoja tikai 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!