Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentējusi īpašu "Mustang" versiju "Bullitt", kas radīta par godu tāda paša nosaukuma kinofilmas 50 gadu jubilejai. "Bullitt" filmā galveno lomu atveidoja Stīvs Makvīns un kinematogrāfijā leģendārajā septiņu minūšu pakaļdzīšanās ainā brauca ar klasisko "Ford Mustang".

Jubilejas "Ford Mustang Bullitt" ir aprīkots ar 482 zirgspēku (570 Nm) jaudīgu pieclitru V8 motoru (standarta "Mustang GT" attīsta 466 ZS). Spēka agregāts sajūgs ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 262 km/h.

Zaļās krāsas "Ford Mustang Bullitt" ir uzstādīta sportiskāka skanējuma izplūdes sistēma, izplūdes kolektoru aizgūstot no "Shelby GT350" modifikācijas. Vēl automobilim ir 19 collu riteņi, "Brembo" bremzes un "MagneRide" adaptīvā balstiekārta.

Šīs versijas automobilis nonāks arī sērijveida ražošanā, tomēr "Ford" pagaidām nav precizējis, kad to varēs iegādāties un cik tas maksās.

1968. gada kinofilmas uzņemšanā tika izmantoti divi "Ford Mustang GT390". Pērnā gada pavasarī vienu no tiem atrada autokapsētā Meksikas laukos. Automobili identificēja pēc oriģinālās zaļās virsbūves krāsas, drošības rāmja stiprinājumiem un cauruma grīdā ģeneratora izplūdei, kuru izmantoja apgaismojuma elektriskajai barošanai filmēšanā.

Savukārt otrs kinofilmā izmantotais "Ford Mustang GT390" pēc filmēšanas tika pārdots vienam no "Warner Brothers" studijas darbiniekiem, kurš to pārdeva kādam detektīvam Ņūdžersijā. 1974. gadā spēkrats atkal nomainīja saimnieku, kura vārds netiek atklāts. 1977. gadā pie viņa vērsās pats Stīvs Makvīns ar piedāvājumu atpirkt leģendāro auto, tomēr saņēma atteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!