Kompānija “Ford” paziņojusi, ka no nākamā gada tās modeļiem būs pieejams jauns “EcoBoost” sērijas divlitru četrcilindru turbopūtes benzīna dzinējs ar degvielas tiešo iesmidzināšanu. Agregāts attīstīs 230 zirgspēku jaudu un 325 Nm maksimālo griezes momentu.

Kā ziņots iepriekš, nākamgad “Ford” automobiļiem piedāvās arī jaunu 1,6-litru “EcoBoost” turbomotoru, kas atkarībā no modifikācijas attīstīs 130, 150 un 180 zirgspēku jaudu. Šis motors, kā gaidāms, būs pieejams “Ford Fiesta”, “Focus”, “C-Max”, “Mondeo”, “S-Max” un “Galaxy” modeļiem.

Tāpat gaidāms viena litra četrcilindru “EcoBoost” turbomotors ar 89 un 108 ZS, kas tiks uzstādīts “Fiesta” un “Focus” modelim. Savukārt ASV tirgū “EcoBoost” sērijā “Ford Flex”, “Lincoln MKT” un “Lincoln MKS” modelim tiks piedāvāts trīslitru V6 turbomotors ar 355 zirgspēkiem.

Pēc “Ford” pārstāvju vārdiem, tiešās degvielas iesmidzināšanas un turbopūtes komponējums “EcoBoost” sērijas dzinējos, salīdzinot ar analoģiskas jaudas atmosfēriskajiem motoriem, ļauj degvielas patēriņu samazināt par 20 procentiem, bet kaitīgo izmešu daudzumu izplūdē – par 15%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!