Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi jauno kompaktklases vienapjoma automobili "B-Max". Tirdzniecībā Eiropā šis modelis nonāks jau drīzumā.

Atbīdāmo durvju sistēma ieguvusi nosaukumu "Easy Access Door System". Tamlīdzīga konstrukcija bez tradicionālā centrālā virsbūves statņa nodrošina pusotru metru platu durvju aili.

Aizmugurējās durvis izgatavotas no īpaši izturīga tērauda, lai kompensētu centrālā virsbūves statņa iztrūkumu. Tas, pēc inženieru vārdiem, tagad ir integrēts aizmugurējās durvīs.

"Ford B-Max" sēdekļi ir nolokāmi, radot līdzenu grīdu. Tā kā nolokāma ir arī priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltne, tad salonā var ievietot priekšmetus ar garumu līdz pat 2,3 metriem.

Automobiļa pircējiem tiks piedāvāta izvēle no četriem benzīna un diviem dīzeļa dzinējiem. Bāzes versija tas iegūs viena litra trīscilindru turbopūtes benzīna motoru "EcoBoost", kas atkarībā no modifikācijas attīsta 100 vai 120 zirgspēku. Tāpat būs pieejams 1,4-litru "Duratec" agregāts ar 90 ZS un 1,6-litru "Duratec" dzinējs ar 105 ZS. Dīzeļmotori: 1,5-litru ar 75 ZS un 1,6-litru ar 95 ZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!