Foto: Publicitātes foto

Franču automobiļu marka "Alpine", kas pašlaik pieder autoražotājam "Renault", publicējusi pirmos attēlus ar savu pirmo sērijveida modeli "A110". Klasiskā "A110" modeļa stilā ieturētais sportiskais auto tiks prezentēts jaunnedēļ notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Alpina A110" sērijveida versija praktiski pilnībā atkārto pirms gada prezentēto tā prototipu "Vision" un no tā atšķiras tikai detaļās, piemēram, sānskata spoguļu korpusiem. Tiesa, detalizētāku informāciju par jauno "Alpine" modeli autoražotājs pietaupa prezentācijas pasākumam.

Iepriekš tika vēstīts, ka "Alpine" sportiskā modeļa pamatā būs izmantota alumīnija šasija, kā arī virsbūve būšot izgatavota no šī materiāla. Rezultātā automobilis būšot samērā viegls, tā pašmasa tikai nedaudz pārsniegšot tonnu.

Pēc provizoriskas informācijas, "Alpine A110" ir aizmugurējo riteņu piedziņas automobilis, kas būs aprīkots ar 1,8 litru turbopūtes dzinēju, kas izgatavots uz "Renault Clio RS" 1,6 agregāta bāzes. Tā jauda būšot ap 250 līdz 300 zirgspēku, ļaujot franču sportiskajam automobilim līdz 100 km/h paātrināties 4,5 sekundēs. Pārnesumkārba – septiņpakāpju sekvenciālā.

Atgādinām, ka "Alpine" automobiļu ražošana tika pārtraukta 1995. gadā pēc 40 gadu pastāvēšanas. Ar "Alpine" marku tika izgatavoti sacīkšu un sportiski automobiļi ar "Renault" dzinējiem. "Renault" īpašumā "Alpine" marka ir no 1973. gada.
Fotogalerija ar pirms gada prezentēto "Alpine Vision" prototipu:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!