Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi jaunā "Q7" apvidus automobiļa hibrīda modifikāciju "e-tron". Lai arī tikai ar elektroenerģiju tas spējīgs nobraukt tikai 56 kilometrus, tomēr ar pilnu degvielas tvertni – līdz 1410 km distanci.

"Audi Q7 e-tron" hibrīda spēka agregāts apvieno trīslitru turbopūtes V6 dīzeļdzinēju (258 ZS, 600 Nm), elektromotoru (127 ZS, 340 Nm), litija jonu akumulatoru komplektu (17,3 kWh) un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Hibrīda spēka agregāta kopējā jauda sasniedz 373 zirgspēku, bet griezes moments – 700 ņūtonmetru. Rezultātā lielais apvidus automobilis no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties sešās sekundēs un maksimāli sasniegt 225 km/h.

Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 1,7 litri dīzeļa uz 100 km, tādējādi ar pilnu akumulatoru uzlādi un degvielas tvertni ļaujot nobraukt līdz 1410 kilometru distanci. Akumulatori no elektroligzdas uzlādējami līdz divarpus stundu laikā.

"Audi Q7 e-tron" hibrīda spēka agregāts spējīgs darboties dažādos režīmos – gan tikai elektriskajā, gan ar visiem motoriem reizē. Pat braucot transmisijas "Drive" režīmā, atlaižot kāju no akseleratora pedāļa, spēkrats ripināsies brīvgaitā. Automobilim ir arī bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma, kuras darbības intensitāti autovadītājs var regulēt ar taustiņiem uz stūresrata.

Jau standartā "Audi Q7 e-tron" būs aprīkots ar 19 collu riteņu diskiem, digitālo mērinstrumentu paneli ar 12,3 collu ekrānu, "Bose" vai "Bang & Olufsen" audio sistēmu ar 3D skaņas tehnoloģiju. Par papildus samaksu pieejami projekcijas ekrāns, panorāmas stikla jumts, sēdekļi ar masāžas funkciju un daudz kā cita.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!