Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Honda" oficiāli prezentējusi mazu rodsteru "S660", kā kopgarums tikai mazliet pārsniedz trīs metrus.

"Honda S660" tirdzniecībā startēs ar speciālo versiju "Concept", kas tiks izgatavota 660 vienību ierobežotā sērijā un veltīta šī modeļa prototipam, kas tika prezentēts 2013. gadā.

No standarta "Honda S660" speciālais "Concept" atšķirsies ar bordo krāsas auduma jumtu (standarta versijai tas būs melns) un ar sarkaniem diegiem izšūtu interjeru. Virsbūves paneļi un durvju logi būs apstrādāti ar speiciālu ūdens atgrūdošu līdzekli. Savukārt interjerā uz centrālā tuneļa būs plāksnīte ar automobiļa unikālo kārtas numuru.

"Honda S660" sērijveida versijas kopgarums pagaidām netiek precizēts. Iepriekš tika ziņots, ka arī tirdzniecībai paredzētais automobilis saglabās prototipa gabarītus. Tādējādi tā kopgarums varētu būt tie paši 3395 milimetri, platums – 1475 mm; bet augstums – 1180 mm.

Mazais rodsters sver tikai 830 kilogramu. Izsvarojums pa riteņu asīm ir proporcijā 45 pret 55 par labu aizmugurējiem riteņiem.

Sākotnēji "Honda S660" tiks komplektēts tikai ar 660 kubikcentimetru trīscilindru turbomotoru, kas attīsta 64 zirgspēku jaudu un 104 ņūtonmetru griezes momentu. Tansmisija – sešpakāpju manuālā vai variatrs ar septiņiem virtuāliem pārnesumiem.

Pēc provizoriskas informācijas, vēlāk mazā rodstera piedāvājumā gaidāms arī viena litra turbomotors ar 130 ZS.

Japānā "Honda S660" maksās no 1,98 miljoniem jenu (15 257 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!